




Ingrediencie
Na korpus
Na krém
Postup
Vo veľkej mise zmiešajte sypké suroviny na tortový korpus. Pridajte vajce, rozpustené maslo, kyslú smotanu a olej. Metličkou dobre vymiešajte zmes do hladka. Nalejte ju do formy vyloženej papierom na pečenie a dajte piecť do rúry predhriatej na 170 stupňov. Korpus pečte približne 40 minút. Skúste špajľou, či je hotový. Upečený korpus nechajte chladnúť v otvorenej rúre a po 15 minútach ho opatrne vyberte z formy, otočte ho dnom hore a nechajte ho úplne vychladnúť.

V hrnci uvarte puding podľa návodu, ale v 500 ml mlieka so 170 g cukru. Za stáleho miešania vmiešajte do horúceho pudingu na kocky nalámanú čokoládu a takisto na kocky nakrájané maslo izbovej teploty. Nechajte krém vychladnúť a vložte ho do chladničky. Za jednu až dve hodiny bude akurát tuhý na použitie do torty.

Korpus rozrežte pozdĺžne presne v polovici. Na spodnú časť rovnomerne naneste polovicu stuhnutého krému. Môžete použiť vrecúško so zdobiacou špičkou. Krém zaklopte druhou polovicou korpusu a ozdobte ho zvyšným krémom.

Buď rovno podávajte, alebo ho dajte ešte na chvíľu uložiť do chladničky. Dobrú chuť.
