Bezlepková roláda s jahodami

Vyskúšate s nami upiecť skvelé bezlepkové cesto na roládu? Cesto vonia po citrónovej kôre a nemusíte sa báť, toto cesto nikdy nepraskne. Ak sa teda budete riadiť naším postupom. :) Roládu sme obohatili o svieži krém a ovocie. Do teplého počasia je svieža roláda ako stvorená. 

0 hlasů
Tlačiť Tisknout
/data/images/recepty/motives/713/4c/bezlepkova-rolada-recept.webp
Množství
Množstvo:
1 roláda
Příprava
Príprava:
40 minút
Vaření
Varenie:
10 minút
Náročnost
Náročnosť:
jednoduché

Ingrediencie

Na cesto

Na citrónový krém

Postup

Teplovzdušnú rúru si predhrejte na 170 stupňov C. Pripravte si plech (my sme použili plech s rozmermi 40 × 25 cm) a vyložte ho papierom na pečenie. V hlbšej mise si vyšľahajte žĺtky s cukrom do peny. Vo vysokej nádobe si vyšľahajte bielky so štipkou soli na tuhý sneh.

Do hlbšej misy k žĺtkovej pene pridajte múku a nastrúhanú citrónovú kôru a vyšľahajte na hutný krém. Potom pridajte sneh z bielkov. Vmiešajte ho do hutnej zmesi opatrne a pomaly. Pokojne po častiach.

Hotové cesto nalejte do pripraveného plechu a rovnomerne ho rozprestrite.  Dajte cesto piecť. Pečte 10 minút dozlatista. Môžete skúsiť špáradlom či špajľou, či je cesto dobre upečené.

Upečené cesto môžete opatrne zarolovať a dať chladnúť bokom.

Teraz si pripravte citrónový krém. Smotanu si vyšľahajte s cukrom a stužovačom dotuha. Pridajte tvaroh a mascarpone. Dobre premiešajte. Nakoniec ešte pridajte šťavu z polovice citróna a znovu dobre premiešajte. Krém odložte do chladničky a nechajte ho tam, kým si nakrájate jahody, pripravíte čučoriedky a domácu marmeládu. Len čo to máte pripravené a vaša roláda vychladla, môžete začať so záverečnými prácami.

Roládu opatrne narovnajte (odrolujte). Rovnomerne ju potrite obľúbenou domácou marmeládou. Navrstvite pripravený citrónový krém. Pridajte na kúsky nakrájané ovocie a roládu zase opatrne zarolujte. Snažte sa ju pekne uťahovať, aby sa vám neotvárala. Na záver ju môžete len posypať práškovým cukrom či dozdobiť zvyšným krémom. Vašej fantázii sa medze nekladú.

TIPY A RADY: pamätajte, čím viac vzduchu dostanete do bielkového snehu, tým bude vaša bezlepková roláda nadýchanejšia. Pokojne bielky so štipkou soli šľahajte pri najvyšších otáčkach.
BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobraziť mapu