Šťavnaté kotlety na hubách

Vyskúšajte jednoduchý recept do nepohody a pripomeňte si chvíle, keď ste sa prechádzali lesom plným vône ihličia, lesnej pôdy a bylín. A hľadali v machu a pri pňoch dobre ukryté hríbiky a kuriatka. Teraz môžete použiť sušené alebo aj čerstvé huby na prípravu tradičnej pochúťky – šťavnatých kotliet s hubami. Ak nemáte radi bravčové mäso, rovnakým spôsobom môžete pripraviť aj kuracie prsné alebo stehenné rezne. Tie zo stehien budú šťavnatejšie. A keby ste nemali lesné huby, poslúžia aj čerstvé šampiňóny.   

Na štyri porcie budete potrebovať:

  • 4 bravčové kotlety
  • 1 cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 červenú alebo zelenú papriku
  • hrsť sušených alebo čerstvých húb
  • 1 konzervu lúpaných paradajok
  • soľ, čierne korenie
  • 4 vetvičky tymianu
  • olej  

Postup:

Čerstvé huby nakrájajte na plátky, sušené huby sú už nakrájané, ale musia sa na niekoľko minút namočiť do horúcej vody a potom treba vodu vyliať. Teraz si pripravte ďalšie ingrediencie: cesnak nakrájajte na plátky, papriku na pásiky a cibuľu nadrobno.

Mäso naklepte, osoľte a okoreňte. Vo veľkej panvici rozohrejte trochu oleja a mäso na ňom opečte z oboch strán dozlatista. Potom ho vyberte a odložte bokom.

Do panvice pridajte ešte trochu oleja, potom cibuľu, huby a opečte. Po chvíli pridajte papriku, tiež ju opečte a do panvice vložte cesnak. Premiešajte, nechajte ho rozvoňať a pridajte olúpané paradajky. V tejto fáze buďte rýchli, aby sa cesnak nespálil – zhorkol by a s ním aj všetko ostatné.

Do zmesi pridajte lístky tymianu, dochuťte soľou a korením a na štvrť hodiny nechajte pod pokrievkou prebublávať. Potom mäso vráťte do panvice a nechajte ho ešte desať minút pod pokrievkou na miernom ohni. Hotové jedlo podávajte s kuskusom, ryžou alebo zemiakovou kašou.

Tip: Ak varíte vo väčšom pekáči alebo v nádobe oválneho tvaru, ideálna je indukčná varná platňa s možnosťou spájať platničky, ako je napríklad MORA VDIS 658 FF. Vďaka funkcii MoveZone môžete dokonca meniť teplotu pod jedlom len jednoduchým posúvaním riadu, podobne ako sa to kedysi robilo na kachľových sporákoch. Automatické funkcie vám zase pomôžu napríklad s dusením kotliet bez pripálenia a udržiavaním jedla teplého, kým sa všetci zídu pri stole.

Indukčná platňa na varenie na veľkej ploche s automatickými programami Indukčná varná platňa MORA VDIS 658 FF nadchne každého kuchára. Vďaka špeciálnej oktagónovej FlexiZone umožňuje spájať platničky a využívať prakticky celú plochu varného panela. Bez problémov tak môžete variť v ľubovoľnom tvare a počte riadov. Funkcia MoveZone umožňuje nastaviť na spojenej zóne rôznu intenzitu ohrevu, takže teplotu pod pripravovaným jedlom môžete meniť len jednoduchým posúvaním riadov. Skvelé sú aj automatické programy na rýchle varenie, varenie pri nízkej teplote, šetrné rozpúšťanie, udržiavanie v teple alebo grilovanie s presnou úrovňou prepečenia. Odporúčaná cena modernej varnej platne na úsporné varenie je 499 EUR.    

MORA PLNÁ ŽIVOTA – www.mora.sk

MORA a príjemné chvíle s rodinou pri dobrom jedle patria k sebe už takmer 200 rokov. Aj tento rok je tu pripravený darček – každý, kto si kúpi akúkoľvek vstavanú rúru MORA, dostane navyše 10 kg múky. A k vybraným súpravám vstavaných spotrebičov MORA ešte navyše od 19. 9. do 30. 11. 2022 získate ako darček aj osemdielnu súpravu kvalitného nerezového riadu v hodnote 199 EUR. Viac informácií o akciách nájdete na stránke www.mora.sk v časti „Akcie“.

BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobraziť mapu