Zapečené zemiaky s kuracím mäsom a smotanou

Hodnotenie receptu
(0 hlasov)

Ingrediencie

  • 1 kg zemiakov
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 1 veľká lyžica korenia na zemiaky
  • 2 veľké kuracie prsia
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžičky soli
  • ½ lyžičky mletého čierneho korenia
  • 1 lyžička mletej sladkej papriky
  • 400 ml 31 % smotany na varenie
  • 200 g syra na strúhanie
  • byľka rozmarínu

POSTUP:

Kuracie prsia si dajte na zhruba 30 minút do mrazničky. Potom ich vyberte a nakrájajte na tenké rezančeky. Vďaka tomu, aké je mäso stuhnuté, bude sa to veľmi dobre krájať. Kuracie rezančeky si dajte do misy a pridajte k nim soľ, čierne korenie, 2 strúčiky prelisovaného cesnaku a sladkú papriku. Všetko dôkladne premiešajte a dajte do chladničky na 30 minút odležať.  

Medzitým si olúpte zemiaky a nakrájajte na tenké plátky. Plátky zemiakov dajte do misy, pridajte olivový olej, zmes korenia a trochu soli. Zemiaky premiešajte a poukladajte s časťou zemiakov na dno zapekacej misy (30 × 20). Na plátky zemiakov dajte časť kuracích rezančekov a potom znovu plátky zemiakov. Takto zemiaky a mäso ukladajte do vrstiev a poslednú vrstvu zakončte zemiakmi.  

Na hotovú zmes zemiakov nalejte smotanu a dajte takto piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 °C a pečte 40 minút.  Potom zemiaky vyberte, posypte ich nastrúhaným syrom a vložte ich späť do rúry. Pečte ešte zhruba 5 minút, kým sa syr nerozpustí a nezačne zlatnúť.  

Servírujte s nadrobno nasekaným rozmarínom.

Bezplatná zákaznícka linka
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hľadáte svojho najbližšieho predajcu alebo našu značkovú predajňu?

Zobraziť mapu