Vianočné plnené orechy s maslovým krémom
Voňavé, krehké a plné orechovej chuti – presne také sú plnené orechy, jedno z najobľúbenejších vianočných pečív. Jemné cesto s mletými orechmi, kvapkou rumu a medu sa po upečení spojí s lahodným maslovým krémom, ktorý sa doslova rozplýva na jazyku. Tento recept na plnené orechy patrí medzi klasiku, ktorá nikdy nechýba na sviatočnom stole. Upečte si s nami vianočné pečivo, ktoré nádherne prevonia domov a navodí tú pravú sviatočnú atmosféru.
Ingrediencie
Orechy
Krém
Postup
Múku s cukrom preosejte do misy. Pridajte mleté orechy, lyžicu kakaa a štipku škorice. Dobre sypkú zmes premiešajte.
Pridajte zmäknuté pokrájané maslo, lyžicu medu a lyžičku rumu a rukami uhneťte cesto.
Cesto zabaľte do potravinárskej fólie a dajte ho odpočinúť na pár hodín alebo na noc do chladničky.
Cesto nechajte chvíľu zmäknúť pri izbovej teplote. Z cesta pomocou lyžičky odkrajujte kúsky a tvorte z nich guľky, ktoré vtlačíte do formičky vymazanej olejom alebo maslom.
Naplnené formičky vložte na plechu do rúry vyhriatej na 170 stupňov. Pečte 10 minút. Skúste jednu za horúca vyklepnúť, aby ste s istotou vedeli, že sú koláčiky hotové.
Orechy vyklepnite ešte horúce.
Po vychladnutí orechy plňte obľúbeným krémom. My sme pre vás pripravili tento.
Zo zmäknutého masla, práškového cukru a vanilkového cukru vyšľahajte alebo vymiešajte hladký biely krém. Krém je veľmi jednoduchý a napriek tomu sa výborne hodí k orechovým koláčikom. Do krému môžete pridať trošku vanilkovej alebo rumovej arómy. Krém dajte na nejaký čas vychladiť do chladničky.
Potom dajte krém do cukrárskeho vrecúška s ozdobnou špičkou a zlepujte ním orechy.
Krásne Vianoce!
Facebook
Twitter