Šošovicový šalát

Hodnotenie receptu
(34 hlasov)

Ingrediencie

  • 200 g zelenej šošovice
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 veľká červená cibuľa
  • 1 väčšia mrkva
  • soľ + čierne korenie
  • 180 g balkánskeho syra
  • 150 g čiernych olív
  • petržlenová vňať

Dresing

  • šťava z jedného citróna
  • 1 lyžica balzamikového octu
  • 2 lyžice olivového oleja

POSTUP:

Šošovicu prepláchnite v teplej vode a potom ju dajte variť do osolenej vody, kým nebude mäkká.

Medzitým si na panvici rozohrejte olivový olej a orestujte na ňom nakrájanú cibuľu na prúžky a nahrubo nastrúhanú mrkvu. Zmes osoľte, okoreňte a premiešajte. Len čo je šošovica uvarená, zmiešajte ju s mrkvou a cibuľou. Pridajte na kocky nakrájaný balkánsky syr a celé čierne olivy.

V miske si pripravte dresing. Zmiešajte šťavu z citróna, balzamikový ocot a olivový olej. Potom šalát zalejte dresingom a všetko dôkladne premiešajte. Prípadne šalát dochuťte podľa chuti.