Pečený bôčik s chrumkavou kožtičkou
Poďte si s nami vyskúšať jednoduchý recept na krásne sýto zlatý chrumkavý bôčik z rúry. Hodí sa na sobotný aj nedeľný obed, keď vám nebude prekážať jeho dvaapolhodinová príprava. Odmenou bude čerstvý, mäkký a veľmi chutný bôčik.





Ingrediencie
Postup
Kožu narežte ostrým nožom na kocky ideálne večer pred pečením. Večer pred pečením bôčik nasoľte.
V deň pečenia bôčik opláchnite vodou a zo spodnej mäsitej strany dostatočne posypte celou rascou.
Pekáč vymažte masťou alebo maslom. Na dno nasypte pokrájanú cibuľu a strúčiky cesnaku. Bôčik vložte do pekáča kožou nahor a podlejte vodou.

Pekáč priklopte pokrievkou a vložte ho do rúry predhriatej na 160 stupňov Celzia. Pečte dve hodiny.

Po dvoch hodinách zložte pokrievku z pekáča, zvýšte teplotu na 210 stupňov a pečte ešte 20 minút. Kožtička bôčika bude zlatá a chrumkavá.

Podávajte s obľúbenou knedľou a s kapustou. Prajeme dobrú chuť!
