Hovädzí guláš

Hodnotenie receptu
(0 hlasov)

Ingrediencie

Potrebujete (na 4 porcie):  
  • 800 g hovädzej glejovky
  • 4 cibule
  • 6 byliek tymianu
  • 8 strúčikov cesnaku
  • 2 lyžice sladkej mletej papriky
  • 150 ml čierneho piva
  • soľ, čierne korenie
  • 1 lyžicu hladkej múky
  • olej
Čas prípravy: 30 minút
Čas varenia: 2 hodiny  

POSTUP: 

Mäso očistite a nakrájajte na kocky. Cibuľu nakrájajte na mesiačiky. Strúčiky cesnaku nakrájajte na plátky. Na oleji opečte domäkka cibuľu. Pridajte mäso, premiešajte a opečte ho, aby sa zatiahlo. Potom vmiešajte cesnak, papriku a premiešajte. Poprášte hladkou múkou, ešte raz premiešajte a potom prilejte pivo. Dolejte toľko vývaru, aby bolo mäso ponorené. Osoľte, okoreňte, pridajte tymian a guláš duste pod pokrievkou dve až dve a pol hodinky. V priebehu varenia podľa potreby dolejte vodu alebo vývar. Hotový guláš podávajte so zemiakovou knedľou alebo plackami.