Hovädzí guláš z kližky na čiernom pive

Poctivý hovädzí guláš z kližky patrí medzi stálice slovenskej aj českej kuchyne. Tento tradičný recept kombinuje šťavnaté kocky hovädzieho mäsa, pomaly dusené na cibuľke s cesnakom, sladkou paprikou a čiernym pivom. Vôňa tymianu dodá gulášu hĺbku a chuť, ktorú poznáme z domácej kuchyne našich babičiek. Servírujte so zemiakovou knedľou, čerstvým chlebom alebo plackami a užite si naozaj ten najlepší hovädzí guláš, aký si doma môžete pripraviť.

MORA
3 hlasů
Tlačiť Tisknout
Tradičný hovädzí guláš z kližky na pive – najlepší recept
Množství
Množstvo:
4 – 6 porcií
Příprava
Príprava:
30 minút
Vaření
Varenie:
2 hodiny
Náročnost
Náročnosť:
stredná

Ingrediencie

Postup

Najprv očistite hovädzie mäso a nakrájajte ho na väčšie kocky. Cibuľu rozkrojte na mesiačiky a cesnak nakrájajte na tenké plátky.

V hlbšom hrnci rozohrejte olej a na miernom plameni na ňom opečte cibuľu do mäkka. K cibuli pridajte nakrájané mäso, dôkladne premiešajte a opečte ho zo všetkých strán, aby sa zatiahlo.

K mäsu pridajte nakrájaný cesnak a mletú sladkú papriku. Všetko premiešajte, aby sa korenie rovnomerne rozložilo. Potom mäso poprášte hladkou múkou a znovu krátko premiešajte.

Prilejte čierne pivo a potom dolejte toľko vývaru, aby bolo mäso takmer celé ponorené. Osoľte, okoreňte podľa chuti a pridajte vetvičky tymianu.

Guláš prikryte pokrievkou a duste na miernom plameni približne 2 až 2,5 hodiny, kým mäso nezmäkne. Počas dusenia kontrolujte tekutinu a podľa potreby dolievajte vodu alebo vývar.

Hotový guláš podávajte so zemiakovou knedľou, domácimi plackami alebo čerstvým chlebom. Podľa chuti môžete dozdobiť čerstvými bylinkami.

Hovädzí guláš z kližky na čiernom pive - recept
BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobraziť mapu