Domáce proteínové tyčinky bez cukru
Chcete mať vždy po ruke zdravú desiatu plnú bielkovín? Tieto domáce proteínové tyčinky bez cukru zvládnete pripraviť za pár minút a bez pečenia. Kombinácia arašidového masla, ovsených vločiek, vlašských orechov a kokosového proteínu zaručí skvelú chuť aj dlhodobé zasýtenie. Pridajte sušené slivky pre jemnú sladkosť, prelejte rozpustenou čokoládou a máte ideálny snack do práce, školy alebo na cesty.





Ingrediencie
Postup
Do väčšej misy dajte arašidové maslo. Pridajte k nemu jednu lyžicu javorového sirupu a ovsené mlieko. Dobre premiešajte na hladkú zmes.
Pridajte proteínový prášok a opäť dobre premiešajte.
Sušené slivky pokrájajte na malé kúsočky a zamiešajte ich do hladkej proteínovej zmesi.
Na záver pridajte ovsené vločky, väčšiu štipku morskej soli a rozmixované vlašské orechy. Spracujte na hutné cesto a natlačte ho do formy na klasický biskupský chlebíček. Môžete si pomôcť papierom na pečenie a pohárom. Formu uložte na dve hodiny do chladničky.

Potom vyberte hotový proteínový plát z formy a nakrájajte ho na šesť rovnakých tyčiniek.
Tyčinky môžete poliať rozpustenou vysokopercentnou čokoládou, na ktorú môžete nastrúhať svoje obľúbené ovocie sušené mrazom.

Skladujte až jeden či maximálne dva týždne v uzavretej nádobe v chladničke.
