Masarykovo pečivo s lieskovými orieškami
Dnes vám predstavíme obľúbené pečivo prvého československého prezidenta Masaryka. Masarykovo pečivo je krehké, plné lieskových orieškov, ktoré sú na zahryznutie jemné, takže sa nemusíte báť o svoje zuby. Ak ste toto pečivo ešte nepiekli, určite ho vyskúšajte. Pre nás je hitom tohtoročných Vianoc!
Ingrediencie
Postup
Do misy vložte preosiatu hladkú múku aj preosiaty práškový cukor. Obe suroviny premiešajte.
Pridajte zmäknuté maslo a jeden žĺtok a spracujte na hladké cesto. (Ide o krehké cesto, preto ho neodporúčam hniesť rukami dlho.)
Do cesta na záver zapracujte lieskové orechy, ktoré ste mali hodinu naložené v teplej vode.
Cesto rozdeľte na dva diely a z oboch vytvorte valček. Valčeky zabaľte do potravinovej fólie a uložte ich na dve hodiny do chladničky.
Studené valčeky z cesta rovno krájajte ostrým nožom na hrubšie kolieska.
Koláčiky dajte piecť do rúry predhriatej na 180 stupňov na 13 minút.
To, že koláčiky sú už hotové, vám okrem minútky napovie aj zlatistý povrch Masarykových orechových koláčikov.
Horúce koláčiky obaľte v práškovom cukre a skladujte do Vianoc v kartónovej krabici vystlanej alobalom.
Masarykove koláčiky sa ideálne pečú dva týždne pred Štedrým dňom.
Dobrú chuť!
Facebook
Twitter