Domáce medovníkové guľôčky z plátov
Kto by nemiloval medovník? Ak sa vám nechce piecť celý koláč, vyskúšajte náš jednoduchý recept na medovníkové guľôčky. Jemné, voňavé a plné medu aj karamelu – tieto domáce medovníkové guľôčky z karamelového Salka sú ideálne ako vianočné pečivo alebo rýchly dezert ku káve.
Ingrediencie
Medový základ
Dokončenie guliek
Postup
K trom lyžiciam rozpusteného medu pridajte 60 g rozpusteného masla. K riedkym ingredienciám nasypte múku, práškový cukor, jednu lyžičku jedlej sódy a na záver celé vajíčko.
Ingrediencie spojte a pomocou rúk ich spracujte na hladké nelepivé cesto.
Cesto dajte na chvíľu odpočinúť do chladničky.
Rozohrejte rúru na 175 stupňov.
Odpočinuté cesto vložte medzi dva papiere na pečenie a rozvaľkajte ho na hrubší plát. Ten dajte piecť do rúry na 15 minút.
Hotový medový základ polámte a pomocou sekáčika ho rozmixujte najemno. Štvrtinu rozmixovaného jemného prášku si dajte bokom a k zvyšku pridajte karamelové kondenzované mlieko a zmäknuté až polorozpustené maslo.
Teraz si už jednoducho vytvarujte medovníkové guľky a každú ešte obaľte v prášku, ktorý ste si dali bokom.
Užite si tú chuť!
Facebook
Twitter