Domáce medovníkové guľôčky z plátov

Kto by nemiloval medovník? Ak sa vám nechce piecť celý koláč, vyskúšajte náš jednoduchý recept na medovníkové guľôčky. Jemné, voňavé a plné medu aj karamelu – tieto domáce medovníkové guľôčky z karamelového Salka sú ideálne ako vianočné pečivo alebo rýchly dezert ku káve.

MORA
3 hlasů
Tlačiť Tisknout
Medovníkové guľôčky – jednoduchý a lahodný recept z medových plátov
Množství
Množstvo:
30 guliek
Příprava
Príprava:
30 minút
Vaření
Varenie:
15 minút
Náročnost
Náročnosť:
jednoduché

Ingrediencie

Medový základ

Dokončenie guliek

Postup

K trom lyžiciam rozpusteného medu pridajte 60 g rozpusteného masla. K riedkym ingredienciám nasypte múku, práškový cukor, jednu lyžičku jedlej sódy a na záver celé vajíčko.

Ingrediencie spojte a pomocou rúk ich spracujte na hladké nelepivé cesto. 

Cesto dajte na chvíľu odpočinúť do chladničky.

Rozohrejte rúru na 175 stupňov.

Odpočinuté cesto vložte medzi dva papiere na pečenie a rozvaľkajte ho na hrubší plát. Ten dajte piecť do rúry na 15 minút.

Vyvaľovanie medového cesta valčekom medzi papiermi na pečenie na tenký plát

Hotový medový základ polámte a pomocou sekáčika ho rozmixujte najemno. Štvrtinu rozmixovaného jemného prášku si dajte bokom a k zvyšku pridajte karamelové kondenzované mlieko a zmäknuté až polorozpustené maslo. 

Drvenie upečeného medového plátu sekáčikom na drobky pre základ medovníkových guľôčok

Teraz si už jednoducho vytvarujte medovníkové guľky a každú ešte obaľte v prášku, ktorý ste si dali bokom.

Tvarovanie medovníkových guľôčok a obaľovanie v jemných drobkoch

Užite si tú chuť!

Domáce medovníkové guľôčky – jednoduchý recept krok za krokom
TIPY A RADY: Skúste v závere receptu pridať pomleté vlašské orechy. Aj to je jeden z možných variantov skvelých medovníkových guliek (nezabudnite úmerne tomu navýšiť aj množstvo masla).

Podobné recepty

BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobraziť mapu