Kapustníky

Dnes tu máme recept na kapustníky, ktoré sa hodia k čerstvej zelenine, ale pre mnohých môžu byť večernou chuťovkou k televízii. Kyslá kapusta je zdrojom vitamínov a je klasikou českej kuchyne. Poďte vyskúšať jeho chuť v tomto recepte.

4 hlasů
Tlačiť Tisknout
/data/images/recepty/motives/700/16/zalnaky_recept_mora.webp
Množství
Množstvo:
12 placiek
Příprava
Príprava:
10 minút
Vaření
Varenie:
20 minút
Náročnost
Náročnosť:
veľmi jednoduché

Ingrediencie

Postup

 Do veľkej misy vložte kyslú kapustu bez nálevu. Ideálne je pokrájať kapustu najemno.

 Ku kapuste pridajte hladkú múku, soľ, čierne korenie, majorán, rozpustenú masť, strúčik cesnaku, 1 lyžicu kyslej smotany a 2 malé vajíčka. Z ingrediencií spracujte hladké cesto. (Ak treba a cesto je lepivé, pridajte viac múky.)

Na pomúčenej doske cesto vyvaľkajte a vykrajujte placky s priemerom 7 alebo 8 cm. 

Vykrojené kapustové placky preložte na plech vyložený papierom na pečenie a vložte ich do predhriatej rúry

Pečte ich pri 200 stupňoch Celzia približne 20 minút dozlatista. 

TIPY A RADY: do kapustových placiek môžete zapracovať škvarky alebo pokrájané údené. Vašim chutiam sa medze nekladú.

Podobné recepty

BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobraziť mapu