Červená repa s kozím syrom a rukolou

443 hlasů
Tlačiť Tisknout
Červená repa s kozím syrom a rukolou

Ingrediencie

Postup

Červenú repu pokvapkajte oliovým olejom, osoľte a okoreňte. Repu zabaľte do dostatočne veľkého obdĺžnika alobalu a pečte vo vyhriatej rúre na 200-250 ° C cca hodinu, až je repa mäkká.

Upečenú červenú repu nechajte úplne vychladnúť. Olúpte ju a nakrájajte na tenké plátky (carpaccio).

Rukolu umyte, osušte a vysypte do misy. Dochuťte zálievkou z olivového oleja, octu, soli a korenia.

Pripravte si veľký tanier. Dookola naskladajte plátky pečené červenej repy. Ľahko je osoľte, okoreňte a pokvapkajte olivovým olejom. Doprostred dajte ochutenou rukolu a na ňu naskladajte plátky kozieho syra. Skvelou prílohou je chrumkavý toast.

Výborná a lahodná je aj druhá varianta. Plátky toastového chleba namažte zľahka maslom a naskladajte na ne tenké plátky kozieho syra. Dajte zapiecť pod gril do chrumkava.

Na tanier pripravte rovnaký šalát - ochutenú rukolu, ochutené plátky upečené červenej repy. Z chrumkavého chleba so zapečeným kozím syrom nakrájajte prúžky alebo kocky a tie naskladajte hore.

Podobné recepty

BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobraziť mapu