Množství
Množstvo:
20 fašírok
Příprava
Príprava:
20 minút
Vaření
Varenie:
30 minút
Náročnost
Náročnosť:
jednoduché

Ingrediencie

Postup

POSTUP:

Poďte s nami vyskúšať recept na najlepšie fašírky vyprážané na panvici.

  1. Rožok nakrájajte na malé kocky. Kúsky rožka namočte do mlieka.
  2. Zo zvyšných ingrediencií pripravte mäsovú zmes, do ktorej pridajte aj namočený rožok v mlieku.
  3. Z mäsovej zmesi tvarujte placky, obaľte ich v strúhanke a vyprážajte na rozpálenej panvici v masti z oboch strán dozlatista.

Pripravte si menšiu a veľkú misu.

Do menšej misy si nakrájajte na malé kocky niekoľko dní starý rožok. Kocky rožka zalejte troškou mlieka a nechajte krátko nasiaknuť tak, aby bol mliekom nasiaknutý naozaj každý kúsok.

Olúpte cibuľu a nakrájajte ju najemno. Dva strúčiky cesnaku prelisujte.

Do veľkej misy vložte hovädzie aj bravčové mleté mäso. Mäso ochuťte 1 lyžičkou soli, 1/2 lyžičky čierneho korenia, pridajte 1 lyžicu majoránu, pokrájanú cibuľu aj prelisovaný cesnak. Pridajte vajce, horčicu a kocky namočeného rožka.

Suroviny dôkladne premiešajte.

Z mäsovej zmesi teraz môžete tvarovať fašírky. Tradičná fašírka by mala byť aspoň 1 cm vysoká. Každú fašírku obaľujte v strúhanke zo všetkých strán.

Na panvici si rozpusťte masť a smažte fašírky z oboch strán pri strednej teplote.

K tradičným fašírkam sa hodí zemiaková kaša. Podávajte ich teplé.

Tipy a rady na záver

Aby boli fašírky šťavnaté, je potrebné vytvoriť studenú mäsovú zmes. Všetky suroviny si teda vyberte z chladničky tesne pred prípravou mäsovej zmesi. Fašírky nám chutia s mrkvovo-zemiakovou kašou. Zemiaky dajte variť spolu s pokrájanou mrkvou a potom spolu vyšľahajte na kašu, ako ste zvyknutí. Určite si túto variáciu chutí u vás doma obľúbite.

BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobraziť mapu