Banana bread

Už ste si niekedy doma upiekli sladký chlieb? S nami teraz máte príležitosť. Banánový chlebíček je krásne vláčny. Podávať ho môžete samotný alebo ho skúste natrieť obľúbenou orechovou nátierkou či domácou marmeládou. Dajte nám vedieť, ako by ste ho podávali vy.

0 hlasů
Tlačiť Tisknout
/data/images/recepty/motives/714/95/banana-bread-recept.jpg
Množství
Množstvo:
1 chlieb
Příprava
Príprava:
20 minút
Vaření
Varenie:
45 minút
Náročnost
Náročnosť:
veľmi nízka

Ingrediencie

Postup

Najprv si vidličkou roztlačte banány. (Použiť na ne môžete aj mixér. Vznikne vám tak jemnejšia štruktúra hotového chleba.) K roztlačeným banánom nalejte mierne vychladené rozpustené maslo a pridajte aj dve vajcia. Tekutú časť cesta dobre rozmiešajte.

K tekutej časti pridajte múku a cukor. Ďalej pridávajte kypriaci prášok s jedlou sódou, soľou a škoricou. Teraz dobre premiešavajte, kým nevznikne hladké hutné banánové cesto. Cesto naložte do chlebovej formy, ktorú ste vyložili papierom na pečenie. Nezabudnite navrch cesta pridať rozpolený banán.

Chlieb dajte piecť do predhriatej rúry. Najprv pečte 20 minút pri 180 – 185 stupňoch C teplovzduchom, potom znížte teplotu na 175 stupňov[K1]  C a pečte ďalších 20 – 25 minút. (Odporúčame piecť v nižšej časti rúry.) Špajľou vyskúšajte, či je chlieb hotový. 

BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobraziť mapu