Tabuľky pre pečenie

Tabuľky pre pečenie osahuje nasledujúce spôsoby pečenia. Vyberte si spôsob podľa vybavenosti Vášho spotrebiča.

vrchni_spodni Klasické pečenie pri ohreve horným a dolným výhrevným telesom na jednom plechu

Druh pokrmu Poradie drážky odspodu Použité množ. kg Teplota predohrevu  (°C) Teplota pečenia (°C) Čas pečenia (min) Druh formy, príslušenstvo
Kysnuté buchty 2 1,9 210 180 30 vsuvný smalt.plech
Bábovka 2 1,2 210 180 50 forma čierna + rošt
Makové rožteky 2 0,5 210 180 15 vsuvný smalt.plech
Ovocný kysnutý koláč 2 0,7 210 180 31 vsuvný smalt.plech
Tvarohová torta 2 1,7 nie 180 90 forma čierna + rošt
Bielkový chlebíček 2 0,5 200 180 30 forma čierna chlebíčková + rošt
Piškótová roláda 2 0,7 200 180-200 10-15 vsuvný smalt.plech
Ťahaný závin 2 0,7 200 175 35-40 vsuvný smalt.plech
Piškótová torta 2 0,6 200 180 30 forma čierna + rošt
Linecké košíčky 2 0,5 200 180 14 vsuvný smalt. plech + rošt + formičky
Orechová torta 2 1,2 200 180 60 forma čierna + rošt
Koláč liaty ovocný 2 0,7 190 170-180 30 vsuvný smalt.plech
Vianočka 2 1,5 200-220 200-220
5 až 10 min.
a ďalej 160-180
25 až 35 min.
40-45 vsuvný smalt.plech
Pizza 3 1,5 225 225 20 vsuvný smalt.plech

vetrak Pečenie horúcim vzduchom s ventilátorom na jednom plechu

Druh pokrmu Poradie drážky odspodu Použité množ. kg Teplota predohrevu  (°C) Teplota pečenia (°C) Čas pečenia  (min) Druh formy, príslušenstvo
Kysnuté buchty 2 2,5 210 170 30 vsuvný smalt. plech
Bábovka 2 1,2 180 160 50 forma čierna + rošt
Makové rožteky 2 0,8 180 170 13-16 vsuvný smalt. plech
Ovocný kysnutý koláč 2 0,8 180 170 30 vsuvný smalt. plech
Tvarohová torta 1 1,6 nie 150 60 forma čierna + rošt
Bielkový chlebíček 2 0,5 180 160 30 forma čierna chlebíčková + rošt
Piškótová roláda 2 0,7 200 180 10-15 vsuvný smalt. plech
Ťahaný závin 2 0,7 180 170 35-40 vsuvný smalt. plech
Piškótová torta 2 0,6 180 160 30 forma čierna + rošt
Linecké košíčky 2 0,6 180 160 15 vsuvný smalt. plech + rošt + formičky
Orechová torta 2 1,2 180 160 60 forma čierna + rošt
Jablkový koláč 2 1,1 180 160 50 forma plechová + rošt
Vianočka 2 1,5 210 210-6 min. 160-39 min. 45 vsuvný smalt. plech
Snehové pusinky 2 0,3 200 50-75 60-90 vsuvný smalt. plech
Rýžový nákyp 2 1,3 190 150-160 60-75 sklenená misa s vekom + rošt
Pizza 2 1,5 225 225 15-20 vsuvný smalt. plech
Zapekané zemiaky 2 3,8 nie 180 60-70 sklenená misa s vekom + rošt
Zapekané kotlety 2 2,6 nie 180 60-70 sklenená misa s vekom + rošt
Hovädzie roláda 2 0,9 nie 180-210 80-90 sklenená misa s vekom + rošt
Sekaná pečienka 2 0,6 nie 150 90-100 smaltovaný pekáč + rošt

vetrakPečenie horúcim vzduchom s ventilátorom s viacerými plechmi

Druh pokrmu Poradie drážky odspodu Použité množ. kg Teplota predohrevu  (°C) Teplota pečenia  (°C) Čas pečenia  (min) Druh formy, príslušenstvo
Kysnuté buchty 1+3 5 210 170 30 vsuvné smalt. plechy smalt. pekáče + rošty
Makové rožteky 1+2+3 1,6 180 170 13-15 vsuvné smalt. plechy
Ovocný kysnutý koláč 2+3 1,6 180 170 30 vsuvné smalt. plechy
Bielkový chlebíček 1+3 1 180 160 30 forma čierna chlebíčková + rošt
Ťahaný závin 2+3 1,5 180 170 35-40 vsuvné smalt. plechy
Kysnutý závin 2+3 2,6 200 170 30 vsuvné smalt. plechy
Linecké košíčky 1+2+3 1 180 160 13-15 vsuvné smalt. plechy+rošt
Orechová torta 2 1,2 200 180 60 forma čierna + rošt
Koláč liaty ovocný 1+3 1,4 180 160 25-30 vsuvné smalt. plechy
Linecké koláčiky 1+2+3 0,5 180 160 11-13 vsuvné smalt. plechy
Snehové pusinky 1+2+3 3 200 50-7 60-90 vsuvné smalt. plechy
Pizza 2+3 3 225 225 15-20 vsuvné smalt. plechy
Bravčové pečené + liaty ovocný koláč 1 + 3 2 - 1 nie pre koláč je rúra predohrou.  na 220°C z režimu pečenie mäsa 220 - 160 mäso 54 min. na 220 °C + 21 min na 160 °C koláč 21 min. na 160 °C Pekáč + rošt vsuvný smalt. plech

vrchni_spodni_vetrakPečenie pri ohreve horným a dolným výhrevným telesom s ventilátorom na jednom plechu

Druh pokrmu Poradie drážky odspodu Použité množ. kg Teplota predohrevu  (°C) Teplota pečenia (°C) Čas pečenia (min) Druh formy, príslušenstvo
Kysnuté buchty 2 2,5 210 170 30 smaltovaný pekáč + rošt
Bábovka 2 1,2 180 160 45 forma čierna + rošt
Makové rožteky 2 0,8 180 170 13-14 vsuvný smalt. plech
Ovocný kysnutý koláč 2 0,8 180 170 20-30 vsuvný smalt. plech
Tvarohová torta 1 1,6 nie 150 60 forma čierna + rošt
Bielkový chlebíček 2 0,5 180 160 22 forma čierna chlebíčková + rošt
Piškótová roláda 2 0,7 200 170 10 vsuvný smalt. plech
Ťahaný závin 2 0,7 180 160 35-40 vsuvný smalt. plech
Piškótová torta 2 0,6 180 150 30 forma čierna + rošt
Linecké košíčky 2 0,5 180 160 11 vsuvný smalt. plech + formičky
Orechová torta 2 1,2 180 160 60 forma čierna + rošt
Jablkový koláč 1 1 nie 165 54-60 forma koláčová + rošt
Vianočka 2 1,5 210 210-6 min. 160-39 min 45 vsuvný smalt. plech
Rýžový nákyp 2 1,3 190 150-160 60-70 sklenená misa s vekom + rošt
Pizza 2 1,5 225 225 15 vsuvný smalt. plech
Zapečený karfiol 2 1,1 200 180 40-50 sklenená misa s vekom + rošt
Zapekané zemiaky 2 3,8 nie 170 6 smaltovaný pekáč + rošt
Sekaná roláda 2 0,6 nie 160 80-90 smaltovaný pekáč + rošt
Hovädzie roláda 2 0,9 nie 180-190 70-80 sklenená misa s vekom + rošt
Zapékané kotlety 2 2,6 nie 180 60-70 sklenená misa s vekom + rošt

 

vrchni_spodni_vetrakPečenie pri ohreve horným a dolným výhrevným telesom s ventilátorom na dvoch plechoch

Druh pokrmu Poradie drážky odspodu Použité množ. kg Teplota predohrevu  (°C) Teplota pečenia  (°C) Čas pečenia (min) Druh formy, príslušenstvo
Kysnuté buchty 1+3 5 210 170 30 vsuvné smalt. plechy
Makové rožteky 1+2+3 1,6 180 160 15-16 vsuvné smalt. plechy
Ovocný kysnutý koláč 2+3 1,6 180 170 28-30 vsuvné smalt. plechy
Ťahaný závin 2+3 1,5 180 160 35-40 vsuvné smalt. plechy
Linecké košíčky 2+3 1 180 160 15 vsuvné smalt. plechy + formičky
Pizza 2+3 3 225 225 15-20 vsuvné smalt. plechy

vrchni_vetrakPečenie horúcim vzduchom s ventilátorom a horným výhrevným telesom na jednom plechu

Druh pokrmu Poradie drážky odspodu Použité množ. kg Teplota predohrevu  (°C) Teplota pečenia  (°C) Čas pečenia  (min) Druh formy, príslušenstvo
Předsmažené hranolky 2 0,4 225 225 15 smalt. plechy + rošt
Rybie filé 2 0,4 nie 200 30 smalt. plechy + rošt
Rybie filety s kožou 2 0,4 nie 200 30 smalt. plechy + rošt

Funkciu pečenie horúcim vzduchom s ventilátorom a horným vyhrievacím telesom je možné súčasne použiť pre rýchle predhriatie rúry pri pečení horúcim vzduchom s ventilátorom.

Zháňate ideálny spotrebič pre pečenie? Naši zákazníci najčastejšie hľadajú:

Zákaznícka linka
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hľadáte svojho najbližšieho predajcu, servisné miesto alebo našu značkovú predajňu?

Zobraziť mapu