Čo robiť, keď...

Chcete zistiť, či je cesto už prepečené

Asi 10 minút pred dokončením zapichnite drevenú špajdľu do najvyššieho miesta múčnika. Ak špajdľa zostane suchá, koláč je hotový.

Chcete, aby koláč neklesol

Nabudúce použite menej tekutiny alebo nastavte teplotu pečenia o 10 °C nižšiu. Dbajte na čas prepracovania cesta podľa receptu.

Koláč uprostred vyskočí a na krajoch je nižší

Zvoľte nižšiu teplotu, pečte o niečo dlhšie.

Koláč je hore príliš tmavý

Zasuňte plech nižšie, zvoľte nižšiu teplotu a pečte koláč o niečo dlhšie

Koláč je naspodku príliš tmavý

Zasuňte plech vyššie a nastavte nabudúce nižšiu teplotu

Koláč je naspodku svetlý, šťava vyteká z ovocia

Nabudúce použite hlbší plech a pečte o niečo dlhšie.

Koláč je príliš suchý

Nabudúce zvoľte o 10 °C vyššiu teplotu a skráťte čas pečenia. Pokvapkajte koláč šťavou z ovocia alebo alkoholom.

Piekli ste na viacerých úrovniach, na hornom plechu je pečivo svetlejšie než na spodnom

Zvoľte nižšiu teplotu, potom bude pečivo rovnomernejšie. Súčasne zasunuté plechy nemusia byť hotové v rovnakom čase. Nechajte horné plechy 5 – 10 minút dopiecť.

Pečivo sa neuvoľňuje z plechu

Dajte plech ešte na chvíľu do rozohriatej rúry a potom pečivo z plechu ihneď odoberte.

Pečivo nie je možné vyklopiť z formy

Uvoľnite okraj opatrne nožom. Preklopte formu s pečivom a formu prekryte niekoľkokrát mokrou, studenou utierkou. Nabudúce formu dobre vymažte a vysypte múkou alebo strúhankou.

Zákaznícka linka
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hľadáte svojho najbližšieho predajcu, servisné miesto alebo našu značkovú predajňu?

Zobraziť mapu